Už vlani po tom, ako energetická kríza naplno vypukla, zo strany spracovateľov mäsa zaznela požiadavka na úpravu vyhlášky zakotvujúcej teploty pri skladovaní mäsových výrobkov. V zahraničí, vrátane susedných štátov, ich možno skladovať pri teplote stanovenej výrobcom, spravidla do plus 7 stupňov Celzia. Pri týchto podmienkach môžu dodávať výrobky aj na pulty našich obchodov. Slovenská vyhláška striktne stanovuje domácim výrobkom teplotu chladenia na plus 4 stupne Celzia. Slovenské výrobky tak musia byť skladované v prostredí o tri stupne chladnejšom, ako mnohé dovážané produkty.
Údaje sú aktualizované každú hodinu. Ceny z CBoT Chicago sú prepočítané na eurá za tonu podľa aktuálneho kurzu ECB.
Pšenica | €/tona | Trend |
---|---|---|
MATIF Paríž | 249,50 | |
CBoT Chicago | 220,07 | |
Kukurica | €/tona | Trend |
MATIF Paríž | 207,75 | |
CBoT Chicago | 166,41 | |
Repka | €/tona | Trend |
MATIF Paríž | 482,00 | |
Sója | €/tona | Trend |
CBoT Chicago | 410,76 |
Denný sprievodca domácim a svetovým pôdohospodárstvom. Spravodajstvo od našich redaktorov a tlačových agentúr. Automaticky aktualizované cenové informácie.
Najkomentovanejšie za 7 dní