S bielou plesňou na povrchu, eidamské, parené, hrudkové, ementálske, plesňové so zelenou plesňou v ceste, tavené či veľmi tvrdé. Jednoducho syry. Pre labužníkov obrovská ponuka chutí, pre výrobcov nespočetné množstvo príležitostí, ako zaujať každého spotrebiteľa. Niektorý hľadá tradičné, iný regionálne, ďalší nepoznané a scestovaný napríklad exotické. Mnohí prvovýrobcovia mlieka na tento trend zareagovali a vybrali sa aj formou jeho spracovania. Ponúkajú svoje syrové originály a snažia sa získať nového zákazníka. Už roky im pomáha Karol Herian. Dlhoročný mliekarenský odborník, ktorému v týchto dňoch vyšla publikácia Výroba syrov – Príručka pre malovýrobcov a priateľov syra.
Slovenským firmám sa otvárajú nové investičné príležitosti na čínskom trhu. Dve spoločnosti zo Slovenska sa budú podieľať na dodávke simulátorov leteckej techniky, ako aj na výcviku pilotov a poskytovaní know-how v tejto špecializovanej oblasti. Nová investícia má byť v hodnote 100 až 120 miliónov eur. Okrem toho sa Číňania zaujímajú aj o slovenské mliečne výrobky.
Najkomentovanejšie za 7 dní