Aktuálne leto sa zrejme zapíše do histórie ako jedno z najhorúcejších. Zatiaľ čo na poliach pestovateľov trápi nedostatok zrážok a ich nerovnomernosť, v chovoch hospodárskych zvierat sa zas musia poľnohospodári zaoberať tým, ako dodržať welfare zvierat a ochrániť ich pred vplyvom vysokých teplôt. Inak to nie je ani v Kráľovom Brode, kde už niekoľko desaťročí okrem hovädzieho dobytka chovajú aj hydinu. Ročne na podniku vychovajú státisíce brojlerových kurčiat a kačíc, ktoré spracúvajú aj na vlastnom bitúnku.
Gagot stoviek kačíc v prostredí udržiavaných vodných plôch zaujme každého. Zvuk, či scenéria kačíc v svojom takmer prirodzenom prostredí ponúkajú pohľad na zabudnutý obraz nášho vidieka. Kačací život začína aj končí v Kráľovom Brode. Tradícia vznikla v minulosti a do dnešných dní ju preniesol veľký muž slovenského poľnohospodárstva - František Szikura.
Najkomentovanejšie za 7 dní