Počet zamestnancov v potravinárstve stúpol o 2,8 %
V slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo vlani 32.070 zamestnancov. Oproti roku 2017 sa stav zvýšil o 2,8 %. Uviedol to Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa podľa neho v roku 2018 zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 113 zamestnancov (43 %).
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa vlani evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (9,3 %), v odvetví výroby kakaa, čokolády a cukroviniek (8,9 %) a v odvetví výroby a konzervovania hydiny (8,9 %).
Korpáš dodal, že najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v minulom roku nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealkoholických nápojov, a to medziročne o 66 zamestnancov (7 %), a v odvetví výroby trvanlivých pekárskych výrobkov so znížením počtu zamestnancov oproti roku 2017 o 139 (6 %).