Slovenské výrobky z ovčieho mlieka podliehajú pravidelnej kontrole a sú nielen kvalitné, ale aj bezpečné. Konštatoval to po rokovaní s ústredným riaditeľom Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Jozefom Bírešom predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel (PMP) investuje tri milióny eur do technologického vybavenia a výstavby mäsokombinátu vo vietnamskom Saigone. Podľa generálneho riaditeľa PMP Antona Fabuša budú vo Vietname ponúkať na trh párky, oravskú slaninu, bravčové kolená, niekoľko druhov salámy a postupne aj šunku.
Andrej Babiš získal najväčšiu pekáreň v Bratislave, kúpil ju okľukou. Informoval o tom český portál euro.e15.cz.
Počet osôb pracujúcich v potravinárstve na Slovensku sa v roku 2012 medziročne znížil o 0,8 % na približne 48.500. Vyplýva to z tzv. zelenej správy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorú dnes parlament vzal na vedomie.
Viac ako deväť rokov majú slovenskí výrobcovia možnosť uchádzať sa o označenie Značka kvality SK a Značka kvality SK GOLD. Logo Značka kvality SK môže v súčasnosti využívať 85 slovenských producentov na 625 potravinárskych výrobkoch. Hlavnou úlohou národného programu je zviditeľniť kvalitné domáce výrobky.
Návrat slovenských potravín do obchodov považuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora za jednu zo svojich kľúčových úloh, pretože od nej bude závisieť, či sa Slovenskej republike podarí splniť strategický cieľ vládnej koncepcie rozvoja pôdohospodárstva - dosiahnuť do roku 2020 aspoň 80-% sebestačnosť v produkcii základných komodít mierneho pásma.
Levická mliekareň Levmilk optimalizuje od budúceho kalendárneho roka svoje produktové portfólio. Prioritne sa sústredí na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzí výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostane zachovaná.
Pšenica patrí medzi najrozšírenejšie obilniny a pestuje sa takmer vo všetkých pôdne-klimatických podmienkach. Väčšina porastov je už zasiata a vyvstáva otázka ako pracovať so vzchádzajúcimi porastami. Podstatné je, aby boli porasty zapojené do zimy, mali dostatočnú koreňovú sústavu a boli odnožené. Tento stav dosiahneme včasnou aplikáciou stimulačných látok a výživy.
Najkomentovanejšie za 7 dní