Záujem slovenských spotrebiteľov o domáce potraviny na pultoch obchodov narastá. Za prvý polrok tohto roka tvorili práve slovenské produkty 63,5-% z celkového predaja. Vyplýva to z najnovších údajov ministerstva pôdohospodárstva.
V potravinárskej výrobe na Slovensku v roku 2013 pracovalo 57.700 osôb, z toho 47,3 % mužov. V roku 2012 odvetvie zamestnávalo 48.500 osôb.
Európska komisia (EK) notifikovala s účinnosťou od 1. júla 2014 Slovensku označenie 'Slovenská potravina'.
Slovenské výrobky z ovčieho mlieka podliehajú pravidelnej kontrole a sú nielen kvalitné, ale aj bezpečné. Konštatoval to po rokovaní s ústredným riaditeľom Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Jozefom Bírešom predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
Najkomentovanejšie za 7 dní