Bagety sú bezpečné

Potravinárske výrobky zo spoločnosti Fekollini, ktoré predáva pod značkou Pierre Baguette, sú bezpečné. V závode v Sládkovičove, kde ich vyrábajú, sa tento týždeň vyskytla nákaza koronavírusom. Analýzy potvrdili, že sendviče a bagety nákazu neroznášajú.
„Pri laboratórnej analýze bola vylúčená prítomnosť koronavírusu u našich výrobkov a obalov. Tento stav pripisujeme zavedeniu prísnych hygienických opatrení už od 26.2.2020, zriadeniu krízového tímu a detailného krízového plánu. Každý zamestnanec nášho závodu sa vie preukázať negatívnym Covid-19 testom,“ uvádza Andrej Gerstner, Marketing & PR Manažér spoločnosti Fekollini.
Kontrolu v závode vykonala Štátna veterinárna a potravinová správa, ktorá vzorky odobrala na analýzu. Firma denne vyrobí asi 150 tisíc kusov potravinárskych výrobkov. Pre nákazu celkovo 31 zamestnancov sa obáva, že záujem o jej výrobky teraz klesne. Výsledky testov preto víta. Prenos ochorenia potravinami dosiaľ zaznamenaný nebol, čo pred časom potvrdil aj Európsky úrad pre bezpečnosť potravín.