Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z domova

Potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora podpísala 3. decembra 2015 Dohodu o spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Cieľom dohody je spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva.

Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami.

„Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi“, uviedol profesor Ján Šajbidor, dekan fakulty.

„Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín“, dodal predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
Obe strany podpísali dohodu na tri roky, platiť začína dnešným dňom.

Autor článku: Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments