Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Živočíšna výroba

Produkcia hydinového mäsa vlani klesla medziročne o 11,4 %

Výroba hydinového mäsa v SR v roku 2011 podľa riaditeľa Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniela Molnára medziročne poklesla na 56.668 ton z predvlaňajšej hodnoty 63.958 ton, teda o 11,4 %. Slovenská produkcia na jedného obyvateľa sa tak v medziročnom porovnaní znížila z 11,75 kg v roku 2010 na minuloročných 10,41 kg.

„Predaj jatočnej hydiny na Slovensku sa v roku 2011 medziročne znížil o 11,2 % na 83.895,25 tony z predvlaňajšej hodnoty 94.461,03 tony. Predaj jatočných kurčiat z toho vlani v medziročnom porovnaní poklesol na 78.327,94 tony z úrovne 88.464,98 tony zaznamenanej v roku 2010,“ informoval dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Molnár.

Stav chovanej hydiny podľa Molnára v minulom roku padol na úroveň 11,375 milióna kusov z predvlaňajších 12,991 milióna kusov.

„Počet chovaných kurčiat klesol v medziročnom porovnaní o 24,1 % z úrovne 6,253 milióna kusov zaznamenanej v roku 2010 na vlaňajšiu hodnotu 4,746 milióna kusov,“ upozornil.

Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca slovenských liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny a producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 27 členov.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments