Zadajte hľadaný výraz

Živočíšna výroba Zo sveta

Českí poľnohospodári vyrobili menej mäsa, mlieka aj vajec

Českí poľnohospodári vyrobili menej mäsa, mlieka aj vajec
insert_phototlačový odbor Európskej komisie

V prvom štvrťroku tohto roku sa vyrobilo v Česku takmer 131.000 ton mäsa, čo bolo o 3,6 % menej ako v rovnakom období minulého roka. Najviac klesla produkcia hovädzieho mäsa, a to o 7,4 %. Mlieka sa vyrobilo 552,7 milióna litrov, o 2,7 % menej ako v januári až marci 2009. Produkcia bravčového mäsa sa medziročne znížila o 4,7 % na necelých 69.350 ton.

Český štatistický úrad informoval, že počet ošípaných klesol k prvému decembru minulého roku pod dva milióny kusov.

Stav hydiny sa v k rovnakému dátumu medziročne znížil o 331.000 a ich počet klesol pod 24 miliónov.

Počet sliepok sa znížil o takmer 250.000 a v súčasnosti dosahuje približne 6,1 milióna kusov. Priemerná znáška na sliepku dosiahla vlani 290,3 vajca.

Informoval o tom český denník Hospodářské noviny na svojej internetovej stránke ihned.cz.

Autor článku: TASR a poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: tlačový odbor Európskej komisie

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments