Dovoz bravčového mäsa prudko rastie, vývoz klesá

Podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky sme doviezli za prvé tri mesiace tohto roku bravčové mäso v hodnote 45,3 mil. € /1 364 mil. Sk/, čo je viac o 8,3 mil. € /250 mil. Sk/ oproti rovnakému obdobiu minulého roka (37,0 mil. €). Najvýznamnejším dovozcom bravčoviny do SR je Česko, ktoré sa na dovoze podieľalo za prvý štvrťrok 31,0 % (14,0 mil. €), za ním nasleduje Nemecko s 15,9 percenta, Rakúsko s 8,0 % a Poľsko s 7,4 %.
Vývoz bravčoviny
Bravčové mäso vyviezla SR za prvý štvrťrok 2009 v hodnote 3,9 mil. €, čo bol pokles oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 2,7 mil. €. Až 48,7 percenta hodnoty vývozu bravčového mäsa tvoril export do Maďarska (1,9 mil. EUR), vývoz do ČR bol z celkovej hodnoty vývozu 40,7 % (1,6 mil. EUR).