Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Zo sveta

Nápad spracúvať hrach a šošovicu na čipsy prináša milióny

Nápad spracúvať hrach a šošovicu na čipsy prináša milióny
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Česi poznajú hrach a šošovicu len v kyslej polievke. Tvrdí to Ostravčan Martin Mondek. Sám však pred dvoma rokmi v domácej fritéze odštartoval svoju malú revolúciu v jedálnom lístku.

V súčasnosti už jeho firma Yes Chips dodáva svoj produkt do veľkých reťazcov, tisícov malých obchodov a smeruje aj za hranice. Vyzerá to tak, že našiel na trhu podobnú medzeru ako pred ním výrobcovia zeleninových čipsov.

Lupienky zo strukovín začal Mondek predávať v roku 2015 na farmárskych trhoch.

“Predtým som pracoval v oblasti zdravej výživy, v ktorej sa najviac predávali sladké a slané snacky,” uviedol podnikateľ.

Firma, ktorú založil aj s kolegom Ondřejom Kocurom, má teraz 30 zamestnancov. Vlani dosiahla tržby 15,5 milióna Kč. (393.731 eur). V marci sa presťahuje do nových výrobných priestorov v areáli Vítkovických železiarní. V nich sa bude dať výroba zvýšiť na desaťnásobok.

Firma Yes Chips mieri aj do zahraničia. Je už na Slovensku a v Rumunsku. Onedlho by jej dodávky mali smerovať do Švajčiarska, Nemecka, Poľska a Grécka.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments