Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Zo sveta

Európske víno chce podliezť latku kvality

Európske víno chce podliezť latku kvality
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Európska komisia chce znížiť požiadavky na technológiu výroby ružového vína.

Aby víno získalo svoju jedinečnú farbu, vylisované šťavy z červených bobúľ niekoľko hodín zrejú spolu so šupkami bobúľ, ktoré obsahujú farbivá. Avšak vinári v Kalifornii a Austrálii, zjednodušujú proces a pre získanie potrebnej farby jednoducho pridávajú do bieleho vína červené.

Európska komisia chce povoliť používanie tejto zjednodušenej metódy v Európe. Jedným z argumentov v prospech tohto riešenia je pomerne vysoký dopyt obyvateľov starého kontinentu po kalifornskom a austrálskom ružovom víne.

Konečné rozhodnutie bude prijaté koncom apríla.

Autor článku: Martin German - spracované zo zahraničných portálov pre poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments