Zadajte hľadaný výraz

Ceny komodít Z ekonomiky

Ceny rastlinných komodít na bratislavskej burze s výhľadom do budúcnosti

Ceny rastlinných komodít na bratislavskej burze s výhľadom do budúcnosti
insert_photospracovala ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

Od začiatku novembra nastali na Komoditnej burze v Bratislave zmeny, medzi ktoré patrí i zavedenie Cenového burzového výboru. Burzový výbor na jednej strane dohliada na vývoj referenčných cien burzy a navrhuje zmeny v algoritme, premenných alebo v konštantách a na druhej strane stanovuje Cenu burzového výboru.

„Cena burzového výboru je priemer ponímaní trhovej ceny členmi výboru a stanovuje sa dva týždne spätne, aktuálne, 2 týždne dopredu a 3 mesiace dopredu. Cenový výbor sa pravidelne stretáva každý druhý týždeň,“ hovorí Ľudovít Scholtz, predseda burzovej komory.

Členmi burzového výboru sú:

Ing. Robert Konopka – Duslo, a. s.,
Ing. Peter Močko – Mlyn Pohronský Ruskov, a.s.
Ing. Jozef Öszi – Gamex Trading s.r.o.
Ing. Jozef Rebro – Arimex Bratislava spol. s r. o.
Ing. Jozef Urminský – Združenie pestovateľov obilnín
Ing. Štefan Adam – Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora
Ing. Ladislav Maďar – Slovenský zväz olejninárov
Jozef Rusnák – ODO Odbytové družstvo obilnín Trnava
Ing. Silvia Vörösová – Ekon plus, spol. s r.o.
Stanislav Scholtz – TT Consulting, s.r.o.

Prinášame vám prehľad cien na západnom Slovensku, podľa Cenového burzového výboru s predpokladom vývoja do budúcnosti. Očakávaný vývoj o dva týždne a aj o tri mesiace, je v grafe uvedený s hviezdičkou.

graf: ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

graf: ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

graf: ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

graf: ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: spracovala ekonomická redakcia poľnoinfo.sk

Odber nových článkov na e-mail

Máte záujem stať sa pravidelným odoberateľom článkov z portálu poľnoinfo.sk? 1521 čitateľov od nás dostáva čerstvé informácie priamo na email každé ráno. Nečakajte a pridajte sa k nim aj vy.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments