TRNAVA: Na Veľkonočnom gazdovskom dvore sú ovce, zemiaky i med
Napomôcť odbytu výrobkov domácich poľnohospodárskych producentov si dal za cieľ prvý Veľkonočný gazdovský dvor, ktorý dnes otvorili v Trnave. Na mestskom trhovisku obsadili predajné pulty výrobcovia medu, mlieka, tvarohu, mäsových a syrových výrobkov, pečiva, pestovatelia zemiakov, maku či jabĺk. Pozvala ich Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora (RPPK).
Prišli nielen z okolia Trnavy a susediacich regiónov, ale ovce a výrobky z ich mlieka prišli Trnavčanom predstaviť až od Považskej Bystrice.
„Stavil sme na kvalitu,“ povedala pre TASR riaditeľka RPPK Jarmila Miklovičová. „Chceme, aby ľudia poznali pravú chuť domácich potravín, bez umelých náhrad, dokázať, že produkty nášho potravinárstva sú zdravé a tiež aj zdvihnúť sebavedomie našich ľudí, aby si vážili to, čo máme na Slovensku,“ dodala.
Najväčšie rady zákazníkov sa hneď po dnešnom otvorení gazdovského dvora tvorili pri stánkoch s údeným mäsom.
„Ide Veľká noc, treba sa pripraviť. Mäso vyzerá pekne a aj pekne vonia, zaujímavé sú aj klobásy,“ zhodnotila ponuku Eva Pekárová z Trnavy.
Predávajúcim ich prácu spríjemňovali folkloristi, podujatie podporilo mesto Trnava i Trnavský samosprávny kraj. Veľkonočný gazdovský dvor potrvá do nedele 5. apríla.