Zadajte hľadaný výraz

Z domova Živočíšna výroba

Simon reaguje na obvinenia z likvidácie ovčiarstva

Simon reaguje na obvinenia z likvidácie ovčiarstva
insert_photo

Šéf Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Zsolt Simon je podľa svojich slov zástancom toho, aby sa zachovalo ovčiarstvo na Slovensku. Navrhuje preto každému, kto spracováva ovčiu hrudku, aby produkoval „Slovenskú bryndzu“.

„Tú môže produkovať každý, len za podmienky, že obsahuje minimálne 50 % ovčej hrudky,“ uviedol dnes na brífingu v Bratislave Simon.

Produkt, ktorý obsahuje menej ako 50 % ovčej hrudky navrhuje označovať Simon len slovom „Bryndza“. Zdôraznil, že chce zároveň zaviesť legislatívnu povinnosť pre každého dovozcu bryndze do SR vyznačovať na spotrebiteľskom obale percento ovčej hrudky nachádzajúcej sa v tej-ktorej bryndzi.

„Potravinový kódex platí len pre slovenských výrobcov. Ak niekto vyrobí bryndzu s nižším podielom ovčej hrudky v Poľsku, môže to doviezť na Slovensko a predávať. Ak slovenský výrobca nedá do bryndze najmenej 50 % ovčej hrudky, sme povinní ho postihovať,“ zdôraznil 19. apríla 2011 Simon s tým, že ministerstvo zmení potravinový kódex a každý výrobca bude musieť výrazne vyznačiť podiel ovčej hrudky.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Nasledujúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Peter
21. apríl 2011 8:55

Takto robí Maďar Zsolt na správnom poste prípravy na dovoz, pako. Slovákom zvýšiť náklady, aby Poliaci mohli dovážať lacnejšie a v horšej kvalite.
Odvolať ministra za protislovenskú politiku!!!