Počet pracujúcich v potravinárstve stúpol
V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.
„Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %,“ priblížil.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).
„Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %,“ dodal Korpáš.
Prečo si dávate toľko námahy pri prepočtoch percent . Napíšte jednoducho aj pre laika číslo .Bolo a teraz je. Totiž tie percentá dokážu úžasne skresľovať . Alebo to je práve zámer aby čo najmenej dokázalo pochopiť váš článok?
jm ak nevies pochopit percenta, tak to mnohe vysvetluje.
Xyz problém určite nie je v počtoch. Len ak si taký vyspelý skús mňa negramotného nejakým spôsobom naučiť ako vyrátam keď v článku je uvedený celkový počet zamestnancov v potravinárskom priemysle, ale nepoznám počty v určitých odvetviach .Totiž tam sú uvádzané len percentá prírastku alebo úbytku,ale z akého počtu ?Čakám… Celý komentár »
Článok pochádza zo servisu Tlačovej agentúry SR a poľnoinfo.sk robilo do jeho obsahu len minimálne zásahy. Oficiálne býva takzvaná Zelená správa zverejnená na webe mpsr.sk medzi októbrom a decembrom. Je možné, že vtedy nájdete viac informácií.