Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z ekonomiky

Jedálne hydinu priamo od výrobcov takmer nenakupujú

V Nitrianskom kraji iba 30 zariadení školského stravovania z ich celkového počtu 583 nakupuje hydinové mäso priamo od slovenských výrobcov, čo predstavuje 5-% podiel. Zvyšných 95 % školských jedální nakupuje hydinu od rôznych sprostredkovateľov, veľkoobchodov a obchodných reťazcov. V ostatných krajoch a v rámci celého Slovenska je tento podiel ešte nižší.

„Z našich prepočtov vyplýva, že v Nitrianskom kraji sa spotrebuje ročne v školských jedálňach 219 ton hydinového mäsa. Iba 11 ton z tejto hodnoty pochádza od slovenských výrobcov a 208 ton je od rôznych priekupníkov a veľkoobchodov,“ uviedol dnes v Bratislave na tlačovej konferencii Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) riaditeľ Daniel Molnár.

V Nitrianskom kraji majú pritom prevádzky dvaja z troch slovenských spracovateľov hydiny.

„Na dodanie takéhoto množstva hydinového mäsa majú naši výrobcovia kapacitu a majú záujem dodať ho,“ zdôraznil s pripomenutím, že mäso sa podáva v školských jedálňach spravidla 3-krát týždenne, z toho hydinové mäso jeden až dva razy za týždeň.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Ján Štelmák
Ján Štelmák
18. máj 2012 7:51

Dobrý deň, musim zareagovať na článok ohľadom nakupovania hydinových výrobkov od naších výrobcov. Prosím Vás, ako mám kupovať slovenské výrobky, keď neviem rozlíšiť náš výrobok od iných výrobcov: napr.výrobcovia chleba,mäsových výrobkov,mliečných výrobkov,alebo iných spotrebných tovarov majú na obaloch a veľkých štítkoch jasne s velkými písmenami zvyraznené , že aký je… Celý komentár »