Export bieloruského hydinového mäsa bude päťnásobný
Minister poľnohospodárstva a potravinárska Bieloruska, Michail Rusmi, uviedol po zasadnutí predsedníctva Rady ministrov, že do roku 2015 sa výroba hydinového mäsa v Bielorusku zdvojnásobí.
V roku 2015 krajina plánuje dosiahnuť produkciu 548 tisíc ton hydinového mäsa v živej hmotnosti. Do roku 2015 by sa mal podiel hydinového mäsa na celkovej produkcii mäsa zvýšiť o 1,5 %.
Lídrom vo výrobe hydinového mäsa by sa mala stať oblasť Minska. Produkcia brojlerov v oblasti Gomel a Grodno sa tiež zdvojnásobí.
Podľa Michaila Rusmiho sa v roku 2015 očakáva nárast vývozu hydinového mäsa až na 100 tisíc ton. Do roku 2015 sa výroba hydiny zvýši na 134 mil. kusov a to z dôvodu optimalizácie surovinovej základne, výroby kvalitných krmív a budovaním výrobných priestorov s využitím moderných technológií.
Plánuje sa i zvýšenie priemerného denného prírastku brojlerov od roku 2010 o 20 percent. Rásť má i výroba vajec a to o 15 percent na 2,7 miliardy kusov.