Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Živočíšna výroba

Švajčiarsko: Spotreba mäsa sa neustále zvyšuje

Švajčiarsko: Spotreba mäsa sa neustále zvyšuje
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

V minulom roku vo Švajčiarsku objem spotreby mäsa dosiahol úroveň 417 330 ton, čo predstavuje viac ako 53 kg na obyvateľa.

„Celkový objem prevyšuje údaje z roku 2007 a objem spotreby rastie už štvrtý rok,“ uvádza Švajčiarska asociácia pre výrobu mäsa.

Najpopulárnejšia medzi konzumentmi je bravčovina, ktorej sa predalo196 tisíc ton. Druhé miesto obsadila hovädzina, ktorej objem predaja tvoril 88 tisíc ton, na treťom mieste hydina s objemom 85 tisíc ton.

V minulom roku najviac rástla spotreba hydiny a hovädzieho mäsa a to o 7,3 % a 5,8 %. Dopyt sa mierne znížil po teľacom, jahňacom a bravčovom mäse.

Väčšina spotrebovaného mäsa je vyrobená na domácom trhu. Pri bravčovine je to 90 percent, hovädzine 80 percent a hydiny 50 percent.

Autor článku: Martin German - spracované zo zahraničných portálov pre poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments