Nie vždy je výsledkom ekologického poľnohospodárstva na Slovensku bioprodukt. Jedným z dôvodov je, že u nás sa potravinársky priemysel orientuje zväčša na spracovanie produkcie z konvenčného poľnohospodárstva. Veľká časť našich ekologických farmárov preto dodáva svoje výrobky do týchto prevádzok a tým sa pridaná hodnota, ktorú daná komodita mala, značne znižuje.
Zuzanu Homolovú, predsedníčku Zväzu ekologického poľnohospodárstva EKOTREND Slovakia, som prvý raz stretol na veľtrhu AGROKOMPLEX 2007. Už vtedy sme spolu hovorili o potrebe schválenie zákona o „predaji z dvora“. Už vtedy to vyzeralo tak, že odobrenie tejto právnej normy, je na spadnutie. Na tohtoročnom poľnohospodárskom a potravinárskom veľtrhu sme sa zamýšľali aj nad dôvodmi, prečo nie je stále existenčne dôležitý zákon pre ekologických roľníkov schválený.
Najkomentovanejšie za 7 dní