Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Zo sveta

Drahé mlieko núti Európanov znižovať objemy výroby syra

Drahé mlieko núti Európanov znižovať objemy výroby syra
insert_photopolnoinfo.sk

V období, keď väčšina európskych výrobcov mliečnych produktov hľadá možnosti, ako zdokonaliť svoju syrársku výrobu, vedúci mliekarenský koncern na európskom kontinente Arla Foods, i napriek nepriaznivej situácii na trhu, naďalej získava nemalé zisky.

Podľa slov oficiálnej predstaviteľky Arla Foods – Astrid Gade Nielson, deficit v dodávkach mliečnych produktov, ktorý sa v Európe rozvíja od konca minulého roka a prinútil spoločnosť skrátiť výrobu, sa im podarilo v posledných mesiacoch vykompenzovať. Zároveň však dodala, že zlepšenie dodávok mliečnych produktov nemusí viesť ku kardinálnej zmene na trhu, pretože zvýšenie dopytu na také produkty ako je sušené mlieko môže opäť viesť k deficitu mlieka v syrárstve.

Nielson tiež podčiarkla, že svetové ceny mlieka budú v dlhodobej perspektíve zodpovedať úrovni dopytu na túto komoditu. Komentáre manažérky jedného z vedúcich európskych mliekarenských výrobcov odzneli na pozadí čoraz zvyšujúcej sa krízy v európskom syrárskom sektore, keď väčšina výrobcov v uvedenom sektore je v dôsledku nadmerných výrobných strát nútená znižovať objemy dodávok syra.

Minulý týždeň známy britský mliekarenský koncern Dairy crest oznámil, že svoje podnikateľské aktivity v oblasti výroby syrov Stilton predal konkurenčnej spoločnosti Long Clawson dairy Limited. Dairy crest vysvetlil svoj krok tým, že svoju činnosť chcú rozvíjať v iných smeroch. Jedným z nich bude výroba syru čedar.

Vysoká cena mlieka a jeho nedostatok za posledných 12 mesiacov zostáva takmer hlavným problémom celého syrárskeho odvetvia v Európe. V novembri minulého roka uvedené dôsledky pocítila aj spoločnosť Campina, a zbavila sa svojich podnikateľských aktivít v oblasti výroby produktov z kozieho mlieka. K analogickým výsledkom čoskoro dospela aj Arla.

Autor článku: Zo zahraničných portálov spracoval Martin German
Zdroj obrázku: polnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Predchádzajúci článok
Nasledujúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments