Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Ministerstvo dopravy je oboznámené s námietkami poľnohospodárov

Ministerstvo dopravy je oboznámené s námietkami poľnohospodárov
insert_photoGoogle Street View - Pohľad na ešte neopravenú cestu medzi Veľkým Mederom a Medveďovom v septembri 2022. Zvodidlá na ceste pribudli po nedávnej rekonštrukcii.

Ministerstvo dopravy je oboznámené s námietkami poľnohospodárov v súvislosti so zrekonštruovanou cestou prvej triedy medzi Veľkým Mederom a Medveďovom v okrese Dunajská Streda. Poľnohospodári majú podľa ministerstva vytypovať a v spolupráci s projektantom navrhnúť miesta chýbajúcich vjazdov na poľnohospodárske pozemky. Slovenská správa ciest sa bude následne týmito návrhmi zaoberať. TASR to uviedli z odboru komunikácie MD SR.

“Projekt modernizácie cesty prvej triedy I/13 bol financovaný z eurofondov a zrealizovaný v existujúcom šírkovom usporiadaní,” priblížili z ministerstva s tým, že súčasťou modernizácie bola aj výmena a doplnenie záchytných bezpečnostných zariadení v súlade so schváleným projektom, ktorý spĺňa platné normy a predpisy.

Poľnohospodári upozornili na komplikácie pri prejazde strojov po ceste medzi Veľkým Mederom a Medveďovom. Predsedníčka Agrárnej komory Slovenska Helena Patasiová v piatok (27. 9.) pre TASR uviedla, že nové zvodidlá neumožňujú vyhnúť sa poľnohospodárskemu stroju s protiidúcim kamiónom. Za problematické označila aj situácie, keď sa chcú poľnohospodári dostať z cesty na svoje polia.

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) apeluje na ministerstvo, aby situáciu urgentne riešilo.

“V záujme Trnavského kraja je v rámci možných kompetencií prispieť k riešeniu vzniknutej situácie, hoci predmetný úsek cesty prvej triedy Veľký Meder – Medveďov je v správe štátu, nie kraja. Riešenie problému vidíme v kompromise obidvoch strán,” priblížila TASR hovorkyňa TTSK Natália Petkáčová.

Dodala, že krajská samospráva bola v rámci nedávneho stretnutia oboznámená so situáciou z pohľadu zástupcov Agrárnej komory Slovenska a Slovenskej správy ciest.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: Google Street View - Pohľad na ešte neopravenú cestu medzi Veľkým Mederom a Medveďovom v septembri 2022. Zvodidlá na ceste pribudli po nedávnej rekonštrukcii.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
2 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Ja,L.
Ja,L.
3. október 2024 11:49

Prečo sa riešia projekty od stola? Keby projektant dal tú námahu a vyšiel by pozrieť potrebné zjazdy na pole, tak by takáto situácia nenastala. Tie zvodidlá nemusia všade dávať. Aj inde sa robia rekonštrukcie ciest, a robia bez zvodidiel.

Anton Spišák
Anton Spišák
3. október 2024 14:38

Čítal som román Dva dni v Chujaje. Je to od nášho slovenského spisovatela. Napadlo ma ,že ako nazvať tento prípad do ktorého od ministra do centrálneho riadenia výstavy ciest až používatelov týchto dopravných zariadení došlo.Je možné,že výstavbu ciest rieši babka Miloša Peprhlivého ,alebo kto? Veď objednávatel projektu musí tomu rozumieť… Celý komentár »