Švajčiarsko: Spotreba mäsa sa neustále zvyšuje
V minulom roku vo Švajčiarsku objem spotreby mäsa dosiahol úroveň 417 330 ton, čo predstavuje viac ako 53 kg na obyvateľa.
„Celkový objem prevyšuje údaje z roku 2007 a objem spotreby rastie už štvrtý rok,“ uvádza Švajčiarska asociácia pre výrobu mäsa.
Najpopulárnejšia medzi konzumentmi je bravčovina, ktorej sa predalo196 tisíc ton. Druhé miesto obsadila hovädzina, ktorej objem predaja tvoril 88 tisíc ton, na treťom mieste hydina s objemom 85 tisíc ton.
V minulom roku najviac rástla spotreba hydiny a hovädzieho mäsa a to o 7,3 % a 5,8 %. Dopyt sa mierne znížil po teľacom, jahňacom a bravčovom mäse.
Väčšina spotrebovaného mäsa je vyrobená na domácom trhu. Pri bravčovine je to 90 percent, hovädzine 80 percent a hydiny 50 percent.