Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

PPA sprístupnila výzvu na podporu účasti spracovateľov na výstavách

PPA sprístupnila výzvu na podporu účasti spracovateľov na výstavách
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) sprístupnila výzvu na podporu účasti spracovateľov na výstavách. Spracovatelia si za účasť na výstavách môžu prerozdeliť až pol milióna eur. Oprávnenými nákladmi sú náklady na účastnícky poplatok, na výstavbu a zariadenie výstavného stánku či cestovné náklady alebo ubytovanie. Informovala o tom PPA.

“Pre podporu slovenských spracovateľov je zo strany Pôdohospodárskej platobnej agentúry aj Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR kľúčové podporovať nielen samotný vznik produktov, ale aj jeho následnú prezentáciu na výstavách. Podpora je v tomto prípade určená priamo na účasť spracovateľa na výstavách, prezentáciu spracovaných poľnohospodárskych výrobkov, spracovaných výrobkov rybolovu a akvakultúry a výrobkov potravinárskeho priemyslu. Dotácia sa vzťahuje na domáce aj zahraničné trhy,” spresnil generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.

Žiadatelia môžu svoje žiadosti v systéme ITMS2014+ predkladať do polnoci 6. novembra 2024. Pre úspešné podanie žiadosti je potrebné následne žiadosť odoslať na platobnú agentúru, či už poštou alebo elektronicky.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments