Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Zo sveta

Špecialisti na usmrtenie

Špecialisti na usmrtenie
insert_photomecholupska.cz

Európska komisia navrhla svojim členom vytvoriť v mäsokombinátoch pracovnú pozíciu – špecialista zodpovedný za bezbolestné usmrtenie dobytka a hydiny. Ten bude mať pod dohľadom bezstresové a bezbolestné zabitie zvierat.

Okrem toho výkonné orgány EÚ navrhujú, aby pracovníci museli absolvovať primeranú odbornú prípravu.
V návrhu sú určené aj technické požiadavky, ktoré by sa mali dodržiavať pri rôznych plemenách dobytka a hydiny.

Na prijatie opatrení je potrebný súhlas vlád všetkých 27 členských štátov EÚ. Podobné pravidlá by museli dodržiavať aj bitúnky v ostatných krajinách, pokiaľ by chceli svoju produkciu do Európskej únie vyvážať.

V EÚ sa každoročne pre mäso usmrtí takmer 360 miliónov ošípaných, oviec, kôz a hovädzieho dobytka a niekoľko miliárd kusov hydiny. Ďalších 25 miliónov zvierat sa usmrtí pre kožušinu a v liahňach zabijú okolo 330 miliónov jednodenných samcov kurčiat. V posledných rokoch došlo vinou vtáčej chrípky a slintačky a krívačky k vyradeniu ďalších miliónov zvierat z chovu.

Autor článku: Zo zahraničných portálov spracoval Martin German
Zdroj obrázku: mecholupska.cz

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments