Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z ekonomiky

Potravinári nesúhlasia s odborármi

Potravinári nesúhlasia s odborármi
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Rušenie pracovných miest, rastúca nezamestnanosť, prehlbovanie chudoby obyvateľstva, odchod podnikateľov v potravinárskom priemysle a ich likvidácia. Také budú podľa Predstavenstva Potravinárskej komory Slovenska dôsledky návrhov Konfederácie odborových zväzov v Zákonníku práce – skrátenie pracovného času pri zachovaní mzdy a obmedzenie nadčasov. Potravinári združení v potravinárskej komore zásadne odmietajú vyhlásenie petičnej akcie za vypísanie referenda k zmenám v Zákonníku práce a považujú tento krok odborárov za falošný boj v prospech zamestnancov.

Potravinárska komora Slovenska vyzýva občanov, aby nenaskočili na vábivé reči odborárov, ktoré ich v konečnom dôsledku pripravia o prácu. Slovensko má druhú najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých členských štátov OECD. Návrhy odborov smerujú k dosiahnutiu prvenstva a bezpochyby poškodzujú ekonomické záujmy Slovenska.

Potravinári pripomínajú odborom, že Slovensko sa stále nevymanilo z krízy a počet nezamestnaných ešte bude rásť. Podniky sa snažia správať zodpovedne, šetria, aby prežili a zachovali zamestnanosť. Návrhy odborárov sú z tohto dôvodu pre PKS nepochopiteľné.

„Pokus KOZ o vypísanie referenda vnímame ako hazardnú politiku spojenú s neustálou snahou o vyvolávanie nepokojov. Odborári pritom skutočný záujem o riešenie kritickej situácie na trhu práce na Slovensku nemajú,“ vyhlásil Ján Johanes, prezident Potravinárskej komory Slovenska s tým, že „takýto spôsob získavania popularity na úkor zamestnancov a zamestnávateľov rozhodne nie je zo strany odborov korektný“.

„Sme hlboko znepokojení, pretože snahy odborárov za skrátenie pracovného času a obmedzenie nadčasov na Slovensku nezamestnanosť ešte zvýšia nielen odchodom zahraničných podnikateľov, ale aj likvidáciou malých a stredných domácich podnikateľov v potravinárstve,“ uzatvoril Johanes.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments