Zadajte hľadaný výraz

Ceny komodít Z ekonomiky

Aktuálne ceny obilnín a olejnín na Slovensku

Cenový burzový výbor Komoditnej burzy v Bratislave dnes informoval o aktuálnych a predpokladaných cenách obilnín a olejnín, na ktorých sa zhodol na svojom zasadnutí vo štvrtok 30. apríla 2015.

Aktuálna cena potravinárskej pšenice triedy E dosahuje na západnom Slovensku 161,25 eur za tonu. Na východnom Slovensku je cena o 5 eur nižšia. Predpokladaná cena o tri mesiace by mala dosiahnuť 170 eur za tonu.

Ceny potravinárskej pšenice triedy A dosahujú na západnom Slovensku 158,75 eur za tonu. Predpokladaná cena o tri mesiace je 164 eur za tonu.

Potravinárska pšenica triedy B sa speňažuje na západnom Slovensku za aktuálnych 153,75 eur za tonu. Odhad o tri mesiace hovorí o cene 159 eur za tonu.

Hodnota kŕmnej pšenice je podľa členov CBV na úrovni 146,25 eur za tonu. O tri mesiace by nemalo dôjsť k výraznejšej zmene.

Jačmeň sladovnícky vykazuje na západnom Slovensku cenu 182,5 eur za tonu, čo je o sedem eur viac, ako na východe krajiny. Predpoklad o tri mesiace hovorí o cene na úrovni 190 eur za tonu.

Cena kŕmneho jačmeňa na západnom Slovensku je na úrovni 138,5 eur za tonu, čo je o sedem eur viac, ako vykazuje východné Slovensko. O tri mesiace by mala cena dosiahnuť 140 eur za tonu.

Sedem eurový rozdiel medzi západným a východným Slovenskom je aj v prípade raže potravinárskej. Tá sa na západe speňažuje za 132,5 eur za tonu. Predpoklad o tri mesiace hovorí o cene 140 eur za tonu.

Cena kukurice potravinárskej dosahuje 137,5 eur za tonu. Východné Slovensko zaznamenalo cenu 132,5 eur za tonu. Predpoklad o tri mesiace je 145 eur. Ceny kŕmnej kukurice sú o dve eurá nižšie.

Aktuálna cena repky na Slovensku je 340,25 eur za tonu. Odhad CBV predpokladá o tri mesiace cenu 347,5 eur za tonu.

Hodnota slnečnice je 316,5 eur za tonu. O tri mesiace by mala byť cena na celom Slovensku o sedem eur vyššia.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku:

5 1 hlas
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments