Zadajte hľadaný výraz

Z domova

Vianočné čítanie: Pečivo jedine z kvalitných vajíčok

Vianočné čítanie: Pečivo jedine z kvalitných vajíčok
insert_phototlačový odbor Európskej únie

Vianoce bez koláčov a koláče bez vajec, to by nebolo ono. V tejto súvislosti bola relácia Slovenského rozhlasu – Farmárova nedeľa zvedavá, dokedy vydrží slepačie vajíčko čerstvé.

Redaktor Ján Kondor sa od chovateľa Eduarda Gébla z Hydinárskej farmy v Medzeve dozvedel, že vajíčka vydržia čerstvé 28 dní od ich označenia. Prax je taká, že 7 dní sú ešte na farme, ďalší týždeň v obchodnej sieti, no a zvyšných 14 dní má čas na ich spotrebu sám spotrebiteľ.

Hydinárska farma v Medzeve má nosnice umiestnené už v obohatených klietkach, kde nechýba bidlo, znáškové hniezdo, popolište, pitná voda a kŕmny žľab. Klietky, ale i kvalita kŕmnej zmesi zabezpečujú, že škrupiny vajec z Medzeva sú tvrdé, ale napríklad aj žĺtka krásne vyfarbené, aby vianočné pečivo malo tú správnu farbu.

Autor článku: poľnoinfo.sk - Spracované podľa relácie Farmárova nedeľa
Zdroj obrázku: tlačový odbor Európskej únie

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments